Ukrep prekuhavanja pitne vode v prehrambne namene na vodovodnih sistemih Ilirska Bistrica, Knežak in Podstenjšek

Uporabnike pitne vode na vodovodnem sistemu Ilirska Bistrica in Knežak obveščamo, da je zaradi obilnih padavin povečana motnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati.

Na vodovodnem sistemu Podstenjšek je poleg ugotovljene prisotnosti parazitov v pitni vodi zaradi obilnih povečana tudi motnost pitne vode, zato je potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prav tako prekuhati.

Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večino delcev, to dosežemo z usedanjem in filtracijo skozi več plasti, najbolje prelikane tkanine ali skozi papirnat filter (npr. pivnik, filtre za kavo). Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku, v isti posodi, kot ste jo prekuhali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Navodilo za prekuhavanje pitne vode je v celoti objavljeno na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Prosimo, da uporabniki pitne vode upoštevajo tudi Navodila prebivalcem ob težavah z vodooskrbo na vodovodnem sistemu Podstenjšek, ki so objavljena na spletni strani Javnega podjetja Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o..

Ukrep velja do preklica.

Prosimo za razumevanje.

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila in najnoveši prispevki. Zaznamek za trajno povezavo.