Zbiranje tekstila ˝od vrat do vrat˝ v ETZO tednu

Evropski teden zmanjševanja odpadkov se vrača. ETZO se bo letos osredotočil na tekstil in njegov vpliv na okolje. Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica, d.o.o. bo v sklopu zmanjševanja odpadkov od 21. novembra pa do 25. novembra 2022 izvajala akcijo – Zbiranje tekstila ˝od vrat do vrat˝. Vsako gospodinjstvo v občini Ilirska Bistrica ima možnost brezplačnega pristopa k akciji zbiranja tekstilnih izdelkov in obutve. Vse kar morate narediti je, da pregledate omare in zberete:

  • oblačila (otroška, moška, ženska),
  • posteljnino, odeje, rjuhe, pregrinjala,
  • namizne prte iz blaga, brisače
  • vse vrste čevljev v parih,
  • pokrivala, šali, rokavice,
  • torbice in nahrbtniki.

Za zbiranje rabljenega tekstila pa ne sodijo: umazana oblačila, vzglavniki, prešite odeje, vzmetnice, trde igrače, dežniki.

Ves odpadni tekstil se odlaga samo v polietilenske (PE) vreče, ki jih v ta namen sami dobavite. Vreče naj bodo dovolj kakovostne, da boste vanje lahko naložili odpadne tekstilne izdelke in vrečo tesno zavezali. Tekstil naj bo čist in suh  saj se zaradi mokrote pojavi plesnenje, kar onemogoči nadaljnjo uporabo tekstila. Teža ene vreče je lahko največ 15 do 20 kg.

Odvoz je potrebno predhodno naročiti preko telefonske številke 041 651 305 ali pa pošljete obvestilo na elektronski naslov na info@kp-ilb.si Na dan, dogovorjen za odvoz tekstila, jih pripravite na prevzemna mesta za komunalne odpadke.

Veselimo se skupnega sodelovanja!

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila in najnoveši prispevki. Zaznamek za trajno povezavo.